Misano

Пистата “Misano World Circuit” в Италия, позната още и като пистата на покойния Марко Симончели се намира в близост до Misano Адриатико (Провинция Римини) в близост до местността Санта Моника. Първият проект през 1969г. е бил предвиден да е с големина 3.488 км, а за пръв път е било организирано събитие през 1972г. По-късно през 1993г., големината ѝ е увеличена до 4.064 км.

Като част от “MotoGP World Championship” се е превърнала в домакин на “Grand Prix” на Сан Марино и Римини през 2007г.

Идеята за състезания е била предложена първо на Misano, в близост до Адриатическия бряг, през 1969г. с план за нов автодром като частна собственост. Предложението бързо придобило отклик на съгласие, но редица въпроси относно дали ще е подходящо за автомобилни състезания са били повдигнати и е бил придобит по-голям парцел. Прегледан е бил и нов дизайн и за автодром в Сантамоника “Autodromo di Santamonica”, бил в одобрен през 1970г. стартирайки изграждането му още същата година през Ноември месец.

Новата писта е завършена следващата година, но не била годна за състезания до Август 1972г. Необичайният елемент към новата писта тогава били прожекторите, позволявайки да се провеждат състезания вечерно време.

От 2-ри до 4-ти Октомври 2015 Misano приветства последното “GT4” състезание като част от “Blancpain Sprint Series”.