Dubai Autodrome

 

Пистата ДУБАЙ АУТОДРУМ, намираща се в Дубай, ОАЕ, е дълга 5,39 км (3,349м) и е одобрена от FIA (Международната Федерация на Автомобилистите). Отворена е през 2004г. по време на последния кръг на LG Super Racing уикенд. Последните етапи на FIA GT шампионата, Европейските серии на Рали шампионата и сезона на Формула Рено V6 за Европейската купа през 2004 са били именно на нея. ДУБАЙ АУТОДРУМ е първата част от проекта Dubai Motor City., станала действаща. Пистата е била домакин на A1 Гранд При през декември 2005 и на FIA GT шампионат от 2004 до 2006. Пистовия рекорд в най-дългия профил е поставен от Камуи Кобаяши (DAMS) по време на GP2 Азия с време 1:41:220. Архитекти на проекта са ПОПОЛУС, а пистата е по дизайн на Кайв Боуен от Apex Circuit Design.

От 2006 ДУБАЙ АУТОДРУМ е дом на Дубай 24 часа, състезания за спортни и рали автомобили за професионалисти и полу-професионалисти, част от GT. Пистата притежава лиценз ниво 1 от FIA.

Някои от най-добрите световни състезатели са посещавали или са се състезавали на пистата, имена като Михаел Шумахер, Кими Райконен и Дженсън Бътън.