ПРЕДИЗВИКАТЕЛНО НАЧАЛО НА СЕЗОНА ЗА ПАВЕЛ ЛЕФТЕРОВ – УЧАСТИЕ В ЛАМБОРГИНИ СУПЕР ТРОФЕО НА ДУБАЙ АУТОДРОМ

От  16 до 18 февруари на Павел Лефтеров ще вземе участие за първи път в шампионата със мощния Lamborghini Super Trofeo. Ламборгини Супер Трофео (Lamborghini Super Trofeo) е най-бързият едномарков шампионат, който през 2018 г. ще чества своето десето издание.  Състезанията в него се провеждат в континентални серии – Европа, Азия, Средния Изток(Middle East) и Северна Америка.

Сериите Middle East ще се проведат в три двойни кръга в ОАЕ. След първия кръг на 2 и 3 февруари на пистата Яс марина в Абу Даби, предстои вторият – от 16-18 февруари на Дубай Аутодром в Дубай. За този кръг Павел Лефтеров бе поканен от Leipert Motorsport, който е един от водещите отбори в шампионата. Негов съотборник ще бъде John-Louis Jasper, с когото се състезава през 2017 в GT4 European Series.

Двамата ще се борят за класиране на борда на Lamborghini Super Trofeo с 620 HP под капака – изключително бърз и предизвикателен автомобил.Надпреварата включва: две едночасови свободни тренировки, две 20-минутни квалификации и двете обичайни 50-минутни състезания с летящ старт и задължително спиране в пита.

COMMENTS