ПАВЕЛ ЛЕФТЕРОВ ЩЕ ВЗЕМЕ УЧАСТИЕ ПРЕЗ СЕЗОН 2018, В GT4 EUROPEAN SERIES.

 

  Младият български пилот ще се състезава с нов автомобил и нов съотборник

На прага сме на новия сезон в автомобилния спорт и европейските серии GT4 – шампионат, който с всяка изминала година придобива все по-широка популярност.

След успешния старт на сезона в Дубай, където Павел Лефтеров зае две трети места в най-бързия едномарков шампионат – Lamborghini Super Trofeo, сега фокусът отново е насочен към Сериите GT4 2018. Сътрудничеството с германския отбор RN VISION STS ще продължи и тази година. Всичко друго обаче е ново. Лефтеров ще се състезава с нов автомобил и нов съотборник. Той ще дели кокпита на борда на BMW M4 GT4 с портулгалския пилот  Miguel Cristóvão в клас PRO-AM. Двамата ще управляват новото BMW M4 GT4 със задно предаване, с 430 к.с под капака, осигурени от трилитровия шестцилиндров редови двигател с M TwinPower Turbo technology. Скоростната кутия е 7-степенна с двоен съеднинител.

RN Vision STS беше признат за най-подходящияt отбор от завода производител и беше одобрен за BMW Junior Team. Европейските серии GT4 са шампионат за професионални пилоти и аматьори, които се състезават с различни марки автомобили. Всеки кръг представлява две състезания от по минимум 50 минути + 1 обиколка, включително и задължителен пит стоп от 60 сек. Състезателният уикенд включва тренировки, квалификация и две състезания. Тази година на грида в Северната купа от шампионата се очакват рекорден брой автомобили -47, избрани съгласно критериите на SRO (Stephane Ratel Organization) ot безпрецедентен брой заявки за участие – 70.

Първото състезание от шампионата ще се проведе от 06.04.2018 до 08.04.2018 г. на пистата Золдер в Белгия.

 

 

 

 

 

COMMENTS